Rendeléskövetés
Terminálkereső
Információ
06-1-451-1088

Felhasználói fiókom

Kérjük válasszon...
Kijelentkezéskor biztonsági okokból minden nem mentett projekt és kosara tartalma törlődik.

Egyedi ballagási ajándékok: évkönyv az ovis emlékekről, bögrék az ovis jelekkel

Szöveg: 2Be Comm Fotók: Andráska Krisztián

Évzáró, ballagás, ballagási ajándék, évkönyv – négy olyan dolog, amely nagyon fontos minden gyermek, szülő, óvónő és osztályfőnök életében. Az óvodás és iskolás évek tele vannak emlékekkel, melyek életünk végéig elkísérnek bennünket. Tavaly a fővárosi Szent István Gimnázium egyik végzős osztályának ballagási ajándékába, a négy évet felölelő évkönyvbe pillanthattunk be, most pedig az egyik legklasszabb balassagyarmati óvoda, a Játékvár ovi ovisai mutatják be, milyen csodás, egyedi és különleges ajándékkal rukkoltak elő az óvó néniknek. A ballagási ajándék segít, hogy megőrizzék az emlékeket, és köszönetet mondjanak az óvónőknek és dajkáknak.

Különleges évzáró ajándékkal készültek a balassagyarmati Játékvár ovisai

Évkönyv, avagy emlékkönyv ballagóknak

Az óvoda az a hely, ahol a gyermekek először találkoznak közösséggel, ahol az első barátságok köttetnek, és ahol megszerzik az első élményeket, sikereket például az óvodai eseményeken, rendezvényeken. Ezért is olyan nagyszerű ötlet, amit a balassagyarmati Játékvár óvoda szülői csapata megvalósított: egy különleges évkönyv, ami emlékkönyv is egyben a ballagó ovisoknak és az óvó néniknek.

Öröm és boldogság: a ballagási ajándék gondoskodik arról, hogy senki ne feledje az óvodai éveket

Mik kerültek az évkönyvbe?

Az évkönyv elkészítése nem volt nehéz feladat, ugyanis a szülők nagy lelkesedéssel vetették bele magukat a projektbe, vagyis az emlékgyűjtésbe.
– 100 gyermek jár az ovinkba, közülük 17-en ballagnak most – kezdte Andrea, a balassagyarmati Játékvár óvoda intézményvezetője.
– A ballagó ovisok szüleivel egy szülői értekezlet keretén belül beszéltük meg, hogy nagyjából mik kerüljenek a CEWE FOTÓKÖNYV évkönyvünkbe. Arra kértük őket, hogy küldjenek kedves emlékeket sportnapokról, ovis rendezvényekről, farsangokról, karácsonyi fotózásokról. Egy fotókönyvet készítettünk, amit mindenki számára elérhetővé tettünk. A szerkesztés könnyed volt, no, nemcsak azért, mert emlékekből akadt bőven, hanem mert a CEWE Fotóvilág szoftver egyszerű, átlátható felülete végig segítette a folyamatot – magyarázta Andrea, aki szerint fontos, hogy minél több minden legyen megörökítve az ovis évekből, mert azt felnőttkorban nehéz felidézni.

Óvodai ballagási ajándék: emlékekkel teli CEWE FOTÓKÖNYV

Nemcsak a gyereknek, a szülőnek is ajándék az évkönyv

– Az óvodai évek és az ott szerzett barátságok, emlékek, játékok, az óvó nénikkel köttetett különleges kapcsolatok és a megszerzett tapasztalatok mind-mind fontos részei az ember életének, amelyekre – valljuk be – nem mindig tudunk pontosan visszaemlékezni. Vannak halvány emlékfoszlányok, de részletek és pontos emlékek nagyon ritkán. Ezért is nagyszerű ötlet az évkönyv, amit nemcsak ballagáskor, hanem évzáró alkalmával is remek dolog elkészíteni, hiszen, ha évekre lebontjuk az emlékeket, még több minden fér a CEWE FOTÓKÖNYV évkönyvbe. A mi ballagási évkönyvünknek nemcsak az a volt a célja, hogy meglepjük az óvó néniket, hanem az is, hogy aki szeretné szintén elkészíthesse a családnak, hiszen a szülőknek is nagyszerű élmény egy ilyen könyv fellapozása, akár az unokáknak is tudnak majd belőle mesélni az édesapjukról, édesanyjukról – mesélte az intézményvezető.

Az örök kérdés: a ballagási és évzáró ajándék

Mi lehet több és szebb annál, mint a közös élmények maradandóvá tétele?
– Ugyan a ballagás szó hallatán mindig a gimisek és a középiskolások kerülnek előtérbe, ha belegondolunk az óvodai ballagás is óriási mérföldkő egy ember életében. Az ovis évek vége mindig érzelmes pillanatokat hoz, a szülők javarészt akkor szembesülnek azzal, hogy milyen nagy már a gyerekük – nevette el magát Andrea.

Mérföldkő az óvoda befejezése: az ott szerzett tapasztalatokat visszük magunkkal

Óvodai ballagási ajándék az ovisoknak: jelükkel ellátott bögre

Óriási volt az öröm, amikor személyesen elvittük az óvodába a CEWE FOTÓKÖNYVEKET. Már most boldogan lapozták fel a kicsik, és meséltek egymásnak az élményekről. Arra azonban nem számítottak, hogy az óvó nénik is meglepik őket: mindannyian kaptak egy CEWE bögrét az óvodai jelükkel ellátva.
– Biztos vagyok benne, hogy a kapott bögre felnőtt korukban is megdobbantja majd a szívüket ! – tette hozzá az intézményvezető.

Micsoda boldog ballagók: ovis jelek a CEWE bögréken virítanak

Nézze meg Ön is az óvodások boldog pillanatainak örömteli világát a CEWE FOTÓKÖNYV lapjain!