Rendeléskövetés
Terminálkereső
Információ
06-1-451-1088

Felhasználói fiókom

Kérjük válasszon...
Kijelentkezéskor biztonsági okokból minden nem mentett projekt és kosara tartalma törlődik.

Ez a titkok könyve: rejtélyes törzsi világok a CEWE FOTÓKÖNYVBEN

10 évnyi utazás, 139 ország misztériuma

Szöveg: 2Be Comm Fotó: Markó Roland és 2Be Comm

Letűnőben lévő civilizációk őrzője a világjáró fotós, Markó Roland. Vonzódik a törzsi kultúrák iránt, kalandozásai során nem egyszer volt már életveszélyben. Élete könyvét tartja a kezében, azt a CEWE FOTÓKÖNYVET, mely magába foglalja szenvedélyét: több mint 10 évnyi utazást és hihetetlen csodákat 139 országból.

Szavak helyett… Képes utazás a Föld körül – ezt a címet adta Markó Roland a kalandozásait bemutató CEWE FOTÓKÖNYVNEK

Nem retten el a harcias törzsektől sem Roland

A folyton úton lévő Roland fotókönyvét fellapozva az ember joggal csodálkozik rá a világra, arra, mennyi ismeretlen tája, kultúrája van, ahol az élet korántsem az internetről és a számunkra megszokott problémákból áll. Roland nemrég indult el a 140. országba, Afganisztánba. Közel 10 évvel ezelőtt gyűjtött elég bátorságot ahhoz, hogy belevágjon az ismeretlenbe, az elszigeteltségben élő, olykor igen harcias törzsek világának felfedezésébe. Óceániától kezdve Afrikán keresztül Dél-Amerikáig bejárt számtalan törzset, de megismerkedett Oroszország északi vidékein nomád életet élő nyenyecekkel is.

Tudtad, hogy a nyenyecek a szamojéd népcsoport legnagyobb létszámú és legnagyobb területen elhelyezkedő népe? Szibéria távoli részén vadon élnek és nyers húst esznek.

– Csak néhány fotós foglalkozik a letűnőben lévő civilizációkkal rajtam kívül az egész világon. Nekem azonban ez szenvedély, a saját örömömre utazom, nem ebből élek. Fiatalabb koromban középkori várakat és templomokat kezdtem fotózni, de már gyerekként megfogadtam magamnak, hogy felnőttként majd bejárom a világot. Akkor még nem sejtettem, hogy nemcsak utazni fogok, hanem fotókkal fogom dokumentálni az élményeket. Először az utazás klasszikus módját választottam, a Föld ismertebb érdekességeit vettem célba, például a kínai nagy falat, a Machu Picchut stb., de megriasztott a tömeges turizmus, különleges, egyedi élményekre vágytam. Így jutottam el a törzsek világába – árulta el a CEWE-nek Markó Roland, aki általában egyedül, vagy más kalandvágyó utazókkal kutatja az eltűnőben lévő életközösségeket.

Fotói olyan profik, hogy azt hinné az ember, gondosan megtervezett felvételekről van szó, pedig leggyakrabban csak másodpercei vannak arra, hogy elkapjon egy-egy pillanatot.

Egy-egy utat hosszú hónapokig szervez

Érthető módon Rolandnak minden követ meg kell mozgatnia ahhoz, hogy eljusson egy általa kiszemelt területre. Rengeteg energiát, szervezést és utánajárást igényelnek ezek az utak, ám a helyszínen is fel kell találnia magát az embernek. Rolandot élteti az adrenalin, az, hogy nem tudja, mi fog történni vele a következő pillanatban.
– Apró félsz mindig van bennem, mert sosem tudhatom mire számítsak. Rengeteg veszélyforrás van egy út során, amikre nem lehet felkészülni. Betegségek, kígyómarások, akár egy óvatlan lépés is kiolthatja az életet, minden eshetőségre szinte lehetetlen felkészülni. Ez az az adrenalin, amit keresek.

Roland fehér hátteret választott XXL méretű CEWE FOTÓKÖNYVÉNEK, hogy képei megelevenedjenek az oldalakon.

202 oldalas fotókönyv, döbbenetes színek és minőség

Roland hetekig dolgozott élete fotókönyvén, nem csoda: 10 évet és 139 országot ölel fel. A végeredmény káprázatos lett: 202 oldalnyi emlék neki, 202 oldalnyi élmény másoknak. A fotókönyv lapozása önmagában is egy élmény. Roland XXL méretű, 28 x 36 cm-es formátumot választott, hogy képei igazán élvezhető méretben jelenjenek meg. Az extra matt fotópapír kiválóan emeli ki a fotók színeit és részleteit, amiket kontinensenként rendezett. A fotózást autodidakta módon sajátította el, képeit nem szokta retusálni, csupán a kontraszttal igyekszik játszani. Szívesen megismernéd a Roland által felkutatott tájakat és kultúrákat? Itt a lehetőség, nézd meg a feltöltött fotókönyvét, és kalandozz vele a világban! – Kívánom, hogy a rejtélyes törzsi világokat bemutató CEWE FOTÓKÖNYVEMET olyan élménnyel lapozd, mint amekkora élménnyel készítettem a képeket!

Az afrikai Omo-völgyben lakó murszik igazi harcosok, Roland szerint nem tartoznak a legbarátságosabb törzsek közé Afrikában. Meglátogatni őket fegyveres védelemmel ajánlott csak.