Rendeléskövetés
Terminálkereső
Információ
06-1-451-1088

Felhasználói fiókom

Kérjük válasszon...
Kijelentkezéskor biztonsági okokból minden nem mentett projekt és kosara tartalma törlődik.
Több, jégkrém pálcikából készített, színes keretes fotó lóg egy fehér komód felett egy mentazöld fal előtt.

Szerkesztési tippek

Finom és egyszerű: készítsen jégkrém pálcikákból képkeretet kedvenc fotóihoz

Egy stílusos gyerekszoba dekoráció: barkácsoljanak kereteket kedvenc fotóikhoz a gyerekkel együtt! A fa jégkrém pálcikákból és ragasztószalagból készülő színes, egyedi tárgyak tökéletesen passzolnak a tavaszhoz, és nemcsak színt, de sok szép emléket is visznek a gyerekszobába. A közös barkácsolás vidám pillanatai mellett a kicsik büszkék is lesznek az általuk készített, nagyszüleiket, legjobb barátaikat, háziállataikat vagy egy különleges eseményen készült emlékeket megörökítő, üvegmentes keretezett dekorációkra!

Tipp: Bátran adja fényképezőgépét vagy okostelefonját gyermekei kezébe, engedje őket kedvükre fotózni! Rendeljen papírképeket az ő felvételeikből is. A gyermekek érdekes perspektívája nagyon látványos fotókat eredményezhet, és még büszkébbé teszi őket a saját maguk által készített fali díszre.

Bár gyermekei valószínűleg nem tiltakoznának ellene, nem kell rengeteg fagylaltot fogyasztaniuk ahhoz, hogy elegendő alapanyaguk legyen ennek a kreatív tippnek a megvalósításához. A legtöbb hobbi- és filléres boltban kaphatók színes fa pálcikák, de ha a kicsik nagyon szeretnek barkácsolni, akkor érdemes natúr színű pálcikát választani. Így a kereteket dekorboltokban kapható washi szalaggal, öntapadó fóliával, festékkel, mintás nyomdával vagy csillogó kiegészítőkkel gyermekeik teljesen maguk tervezhetik meg - miközben szabadjára engedhetik fantáziájukat.

Egy halom fekete-fehér fotó, fa pálcikák, élénk színű washi szalagtekercsek, olló és vonalzó hever az asztalon.
A keretek megtervezésekor a kreativitásnak nincsenek korlátai.

A jégkrém pálcikás képkerethez a következőkre lesz szüksége:
• Pálcikákra (fotónként négy darab)

Papírképekre vagy azonnali CEWE fotókra

• Washi szalagra / színes ragasztószalagra, vagy bármire, amivel a pálcikákat dísztenék

• Ragasztóra

Így készül:

1. lépés

Először válasszák ki közösen a keretezni kívánt motívumokat! Mindegy, hogy egy kiránduláson a családról, vagy a házi kedvencről készültek a képek (a legjobb vegyesen!), a lényeg, hogy olyan motívumot válasszanak, amit a gyermekek szívesen látnak viszont szobájuk falán. A papírképek ideális mérete 9-es vagy 10-es. (Bővebben itt olvashat papírképeink méretezéséről).

Három saját tervezésű keret fekszik az asztalon, mellettük washi szalag, képek és színes jégkrém pálcikák. A keretekben a családtagok és a barátok fotói láthatók.
A saját készítésű kereteket kedvére kombinálhatja a fényképekkel.

2. lépés

A "minden megengedett" mottó értelmében induljon a tervezés! A kicsik kedvükre ragaszthatják, festhetik, pecsételhetik de akár matricázhatják is a pálcikákat. Az általunk bemutatott példában különböző színű és mintájú, öntapadó szalagot használtunk. A túllógó szalagot érdemes a pálcikára visszahajtani, vagy óvatosan (felnőtt segítsége mellett!) ollóval visszavágni.

Amikor a kis művészek elkészültek, a pálcikákat már csak egymáshoz kell rögzíteni, hogy keretet alkossanak. Ehhez készítse elő a fényképet, és tegyen egy-egy pálcikát a felső és az alsó szélekre, amelyekhez majd ragasztóval rögzíti a két szélső pálcikát. Ügyeljen rá, hogy a pálcikák 90 fokot zárjanak be, és hagyjon elegendő száradási időt, mielőtt a keretet a fotóra ragasztja. A pálcikákat érdemes egymáshoz folyékony ragasztóval, míg a keretet a képhez inkább celluxszal rögzíteni..

Minden elkészült? Akkor irány a gyerekszoba, alakítsák ki együtt a színes fotóssarkot! A jól végzett munka után pedig jár az édes jutalom - mit szólnak például egy jégkrémhez? Máris adott a pálcika a következő barkácsdélutánhoz!

Tipp: Mivel a keretek valószínűleg nagyon színesek és változatosak lesznek, javasoljuk, hogy fekete-fehér képeket rendeljenek meg, így biztosítva az összképet. Ha a keret készítés célja többek között a kicsik foglakoztatása is, egyszerűbb a képek árnyalatán keresztül egységet vinni a készülő fotósfal megjelenésébe, mint gátat szabni a kreatív ötleteknek,hiszen a cél egy hangulatos és saját készítésű, emlékekkel és élményekkel teli terület létrehozása, amelyre a legkisebbek is örömmel tekintenek.