Rendeléskövetés
Terminálkereső
Információ
Ügyfélszolgálat
06-1-451-1088
Több, jégkrém pálcikából készített, színes keretes fotó lóg egy fehér komód felett egy mentazöld fal előtt.

Szerkesztési tippek

Finom és egyszerű: készítsen jégkrém pálcikákból képkeretet kedvenc fotóihoz

Egy stílusos gyerekszoba dekoráció: barkácsoljanak kereteket kedvenc fotóikhoz a gyerekkel együtt! A fa jégkrém pálcikákból és ragasztószalagból készülő színes, egyedi tárgyak tökéletesen passzolnak a tavaszhoz, és nemcsak színt, de sok szép emléket is visznek a gyerekszobába. A közös barkácsolás vidám pillanatai mellett a kicsik büszkék is lesznek az általuk készített, nagyszüleiket, legjobb barátaikat, háziállataikat vagy egy különleges eseményen készült emlékeket megörökítő, üvegmentes keretezett dekorációkra!

Tipp: Bátran adja fényképezőgépét vagy okostelefonját gyermekei kezébe, engedje őket kedvükre fotózni! Rendeljen papírképeket az ő felvételeikből is. A gyermekek érdekes perspektívája nagyon látványos fotókat eredményezhet, és még büszkébbé teszi őket a saját maguk által készített fali díszre.

Bár gyermekei valószínűleg nem tiltakoznának ellene, nem kell rengeteg fagylaltot fogyasztaniuk ahhoz, hogy elegendő alapanyaguk legyen ennek a kreatív tippnek a megvalósításához. A legtöbb hobbi- és filléres boltban kaphatók színes fa pálcikák, de ha a kicsik nagyon szeretnek barkácsolni, akkor érdemes natúr színű pálcikát választani. Így a kereteket dekorboltokban kapható washi szalaggal, öntapadó fóliával, festékkel, mintás nyomdával vagy csillogó kiegészítőkkel gyermekeik teljesen maguk tervezhetik meg - miközben szabadjára engedhetik fantáziájukat.

Egy halom fekete-fehér fotó, fa pálcikák, élénk színű washi szalagtekercsek, olló és vonalzó hever az asztalon.
A keretek megtervezésekor a kreativitásnak nincsenek korlátai.

A jégkrém pálcikás képkerethez a következőkre lesz szüksége:
• Pálcikákra (fotónként négy darab)

Papírképekre vagy azonnali CEWE fotókra

• Washi szalagra / színes ragasztószalagra, vagy bármire, amivel a pálcikákat dísztenék

• Ragasztóra

Így készül:

1. lépés

Először válasszák ki közösen a keretezni kívánt motívumokat! Mindegy, hogy egy kiránduláson a családról, vagy a házi kedvencről készültek a képek (a legjobb vegyesen!), a lényeg, hogy olyan motívumot válasszanak, amit a gyermekek szívesen látnak viszont szobájuk falán. A papírképek ideális mérete 9-es vagy 10-es. (Bővebben itt olvashat papírképeink méretezéséről).

Három saját tervezésű keret fekszik az asztalon, mellettük washi szalag, képek és színes jégkrém pálcikák. A keretekben a családtagok és a barátok fotói láthatók.
A saját készítésű kereteket kedvére kombinálhatja a fényképekkel.

2. lépés

A "minden megengedett" mottó értelmében induljon a tervezés! A kicsik kedvükre ragaszthatják, festhetik, pecsételhetik de akár matricázhatják is a pálcikákat. Az általunk bemutatott példában különböző színű és mintájú, öntapadó szalagot használtunk. A túllógó szalagot érdemes a pálcikára visszahajtani, vagy óvatosan (felnőtt segítsége mellett!) ollóval visszavágni.

Amikor a kis művészek elkészültek, a pálcikákat már csak egymáshoz kell rögzíteni, hogy keretet alkossanak. Ehhez készítse elő a fényképet, és tegyen egy-egy pálcikát a felső és az alsó szélekre, amelyekhez majd ragasztóval rögzíti a két szélső pálcikát. Ügyeljen rá, hogy a pálcikák 90 fokot zárjanak be, és hagyjon elegendő száradási időt, mielőtt a keretet a fotóra ragasztja. A pálcikákat érdemes egymáshoz folyékony ragasztóval, míg a keretet a képhez inkább celluxszal rögzíteni..

Minden elkészült? Akkor irány a gyerekszoba, alakítsák ki együtt a színes fotóssarkot! A jól végzett munka után pedig jár az édes jutalom - mit szólnak például egy jégkrémhez? Máris adott a pálcika a következő barkácsdélutánhoz!

Tipp: Mivel a keretek valószínűleg nagyon színesek és változatosak lesznek, javasoljuk, hogy fekete-fehér képeket rendeljenek meg, így biztosítva az összképet. Ha a keret készítés célja többek között a kicsik foglakoztatása is, egyszerűbb a képek árnyalatán keresztül egységet vinni a készülő fotósfal megjelenésébe, mint gátat szabni a kreatív ötleteknek,hiszen a cél egy hangulatos és saját készítésű, emlékekkel és élményekkel teli terület létrehozása, amelyre a legkisebbek is örömmel tekintenek.