dm Fotószolgálat
dm Fotószolgálat dm Fotószolgálat Ügyfélszolgálat
Ön itt van: Fénykép > Fotókidolgozás információk

Elérhetőség

Telefonon és

Emailben egyaránt
Hétfőtől vasárnapig!
Szolgáltatásaink
Ellenőrzött minőség
Többszörös tesztgyőzelem
Digitális fotói fotópapíron

Digitális fotói fotópapíron

Tartsa kezében legszebb emlékeit!

Fotó rendelési információ


Képkidolgozás esetében szeretnénk felhívni a figyelmét arra, hogy azt az Európában már kiválóan bevált megoldást alkalmazzuk, hogy a beküldött felvétel oldalarányainak megfelelő méretezésű papírképet készítünk. Ebben az esetben a kép magassága mindig a megrendelés szerint adott, szélessége az Ön által leadott állomány függvényében változik (változó/dinamikus nyomtatási méret) és a papírképre a felvétel minden pontja rákerül.

Ha nem vennénk figyelembe a kidolgozásra elküldött képek oldalarányait, előfordulhat, hogy a kép egyes részei nem jelennének meg a kidolgozott fotón - pl. a fotó alsó vagy felső szélén lévő részek lemaradhatnak. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy különböző képarányú felvételek különböző szélességű nyomatot eredményeznek.

Amennyiben Önnek fontos, hogy egyforma méret legyen, vagy vágja azonos méretre felvételeit egy képszerkesztő programmal, vagy ne online felületről rendeljen, hanem töltse le CEWE FOTÓVILÁG rendelőszoftvert, ahol lehetősége van választani az Eredeti formátum (teljes motívum az oldalra kerül, de ha nem azonos az oldalarány, akkor a szélesség változó lehet), vagy a Klasszikus képméret 2:3 (a képek mérete azonos lesz, de ha az arány változó volt, akkor egyes felvételekből levágódhat) között.

Fontos tudnivaló még, hogy a nyomtatás tekercspapírra történik, így annak mérete a meghatározó.

A pontos méretek (1-1 mm eltérés lehetséges a tekercsek között):


  • 9x13: a tekercs szélessége 89 mm
  • 10x15: a tekercs szélessége 102 mm
  • 11x17: a tekercs szélessége 114 mm
  • 13x18: a tekercs szélessége 127 mm
  • 15x20 cm: a tekercs szélessége 203 mm (csak prémium papíron elérhető)
  • 20x30: a tekercs szélessége 203 mm
  • 30x40: a tekercs szélessége 305 mm

A fehér szélek elkerülése végett a gép nagyobb területre világít le, mint amekkora a papír, így a széleken 2-2 mm tartalom elvész, illetve a vágógép oldalt 1-1 mm-t levág a hosszából.

 

TERMÉKINFORMÁCIÓK FOTÓK

Fényképek
Részletek

Tartsa kézben legszebb emlékeit eredeti fotópapíron!

Prémium papír

Legmagasabb fotóminőség

Törlésálló márkás fotópapíron

Vegyes megrendelési lehetőség

Ingyenes fotóindex

Normál papír

Megszokott minőség

Színhűség

Akciós ajánlatok

Oldalarány

A digitális fotók oldalarányai

A digitális fényképezőgépek által készített fotók oldalaránya általában 3:4.

Egy 10 x 15 cm-es fénykép esetében így a motívumból egy rész levágásra kerülne a fényképkidolgozás során. Méreteltérést okozhat a képek egyedi méretezése (pl. képkivágás), illetve ha a képek két vagy többféle fényképezőgéppel illetve beállítással készültek.

Amennyiben a képeit egy méretben szeretné megkapni, akkor válasszon az alábbi lehetőségek közül:

- ügyeljen arra, hogy fényképezőgépén a képméret ne változzon, exponáljon mindig ugyanazzal a képfelbontással, oldalarány beállítással

- képeit a kidolgozásra való elküldés előtt méretezze át. A képek átméretezését a honlapról ingyenesen letölthető Fotóvilág szoftverrel is elvégezheti

Ha van a fényképezőgépen, akkor használja a 3:2 beállítást. Ebben az esetben a kidolgozott papírképek a jól megszokott analóg méretekben kerülnek kidolgozásra (pl. 10x15 cm méretben).

29 Ft-tól*
*Az árak ajánlott fogyasztói árak és az ÁFA-t tartalmazzák.
Megértettem

Az oldal további használata esetén beleegyezik a cookie használati szabályzatunkba. Az így nyert adatokat az Ön azonosítására nem, kizárólag szolgáltatásaink javítására használjuk fel.
Bővebb információkat ITT talál.